Vesikari Invest Ab

Vesikari Invest Ab

Ab Vesikari Invest Oy är ett byggföretag som grundades 2014 i Karleby. Vesikari Invests mål är att bygga trygga hem där invånarna kan njuta av boendet och åldras i en lugn miljö, med behövlig hjälp nära till hands.

Företaget ägs av Karl-Johan Forsström och hans barn Heidi, Jonas och Robert. Verkställande direktören Karl-Johan har under sin långa karriär lett många byggnadsprojekt i regionen. Ett av Vesikari Invests tidigare projekt är Aktiva kvarteret i Karleby, som omfattar våningshus och vårdhem för äldre. Vesikari Invest fungerade som byggherre för projektet tillsammans med Ab Forskor-Invest Oy.

Vesikari Invest äger både hyresbostäder, kontorsutrymmen och industrilokaler.

Ta kontakt! Vi berättar gärna mera om vår verksamhet.

Våra projekt

Bostads Ab Hakalax Park & Plaza

Våra våningshus, Park & Plaza, på Sjukhusgatan i Hakalax ligger i ett fridfullt område nära stadens hjärta.

Här finns lediga lägenheter på kort gångavstånd från stadens centrum. Den bekväma närheten till butiker, skolor, daghem, m.m. gör att egen bil är ett frivilligt alternativ snarare än en nödvändighet för de som bor i Park & Plaza. Det finns ändå gott om bilplatser i kvarteret. Parkering till bostäderna hittas på tomtens gårdsplan, under tak, samt som öppen parkering enligt situationsplanen.

Park & Plaza består av två bostadshus; ett 6- respektive ett 4-våningshus. På första våningen finns bl.a. Folkhälsans terapimottagning, ett gym och ett stort gemensamt utrymme med direkt anslutning till terrassen och innergården. På samma våning hittas också lagerutrymmen, gemensam bastu, tekniska utrymmen och skyddsrum.

Inom några kvarters radie finns kyrkan, salutorget och ett köpcenter. På granntomten finns dessutom Emeliehemmet, som drivs av Folkhälsan. Där kan du bland annat besöka Emeliehemmets lunchrestaurang, beställa hemtjänst, och vid behov få hjälp med hälsan av kunnig personal. Tomten och fastighetens ca 60 lägenheter ägs gemensamt av bostadsrättsbolagen.

Samtliga bostäder är planerade med den äldres behov i åtanke. I våra rymliga lägenheter inrättas en trivsam vardag i ett nytt livsskede.

Här kan du läsa om vad Park & Plazas hyresgäster tycker om sitt boende.

Info

Namn: Bostads Ab Hakalax Park & Plaza

Adress: Sjukhusgatan 11a, 67100 Karleby

Lägenheter: 60

Hiss: Ja

Tomt: Egen

Aktiva kvarteret

Ett av Vesikari Invests tidigare projekt är Aktiva kvarteret i Karleby, som omfattar tre höghus med sammanlagt 89 lägenheter. Lägenheterna har nära anslutning till Attendos åldringscenter. Aktiva kvarteret finns mittemot simhallen, VesiVeijari längs med Karlebygatan.

Aktiva kvarteret utgår i mångt och mycket från samma koncept som Park & Plaza: tre höghus med rymliga och trivsamma lägenheter i nära anslutning till ett tryggt äldreboende. En väsentlig skillnad från Park & Plaza är att hyresbostäderna främst bebos av unga, medan höghusens äldre inneboende huvudsakligen bor i ägobostäder.

Vesikari Invest fungerade som byggherre för Aktiva kvarteret tillsammans med Ab Forskor-Invest Oy.